Каразінський провів науково–практичний семінар для адміністрації Управління та керівників закладів освіти Київського району м. Харкова

29 травня 2023 року
Освіта

25 травня 2023 року Каразінський університет провів для адміністрації Управління освіти, Центру освітніх технологій Київського району Харківської міської ради, директорів закладів базової та повної загальної середньої освіти різних типів, позашкільної освіти району науково-практичний семінар «Про основні напрями співробітництва Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та закладів освіти Київського району м. Харкова у різних сферах освітньої діяльності».

У роботі семінару взяли участь 27 керівників Управління освіти, методичної служби, закладів освіти різних типів Київського району м. Харкова, а також 25 деканів, заступників деканів факультетів, директорів навчально-наукових інститутів, центру післядипломної освіти, центральної наукової бібліотеки, центру доуніверситетської освіти Каразінського.

Семінар відкрив виконувач обов’язки ректора Олександр Головко. Він привітав присутніх учасників, ознайомив їх із програмою проведення, розповів про особливості вступної кампанії до університету 2023 року, планом проведення 10 червня 2023 року Дня відкритих дверей, проаналізував результативність роботи з педагогічними та управлінськими кадрами закладів освіти Київського району м. Харкова у сфері післядипломної та неформальної освіти упродовж 2016–2023 років, зокрема, в умовах повномасштабного вторгнення.

Присутні учасники семінару вшанували хвилиною мовчання випускників та викладачів університету, які загинули, захищаючи Україну, з 2014 року.

Начальниця Управління освіти адміністрації Київського району Харківської міської ради Олена Вєдяєва висловила слова подяки ректорці Тетяні Кагановській, усім науково-педагогічним працівникам за якісну роботу з учнівською молоддю закладів освіти району щодо підготовки їх до вступу до університету, зокрема, з питань підготовки до проходження національного мультипредметного тесту 2023 року та з управлінськими й педагогічними працівниками у сфері підвищення кваліфікації.

Декани, заступники деканів факультетів, директори навчально-наукових інститутів, центру післядипломної освіти, центральної наукової бібліотеки, центру доуніверситетської освіти університету розкрили для учасників семінару специфіку освітньої та наукової діяльності очолюваних ними структур, запросили до вступу потенційних абітурієнтів за відповідними спеціальностями, забезпечили їх різноманітними інформаційними буклетами, проспектами, візитівками, презентаційними матеріалами.

Відбувся обмін думками та пропозиціями між усіма учасниками науково-практичного семінару з актуальних освітніх викликів сьогодення.

У межах роботи семінару Олександр Головко та Олена Вєдяєва підписали меморандум про співпрацю між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Управлінням освіти адміністрації Київського району Харківської міської ради з метою подальшого розширення та поглиблення співпраці у науково-дослідній, навчально-методичній, організаційній, культурній, виховній діяльності.

Наприкінці роботи семінару Олександр Головко та директор центру післядипломної освіти Михайло Татаринов вручили учасникам сертифікати про підвищення кваліфікації в межах накопичувальної системи в післядипломній освіті та освіти впродовж життя.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання