Каразінська спільнота вшанувала пам’ять загиблих під час визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2019 року
Культура

У Каразінському університеті відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника студбатівцям, який є символом пам’яті про подвиг народу в найтяжчий період Другої світової війни, з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників.

Церемонія відбулася за участю ректора, академіка Віля Бакірова, начальника військово-мобілізаційного відділу, голови Ради ветеранів університету Василя Бездітка, адміністрації університету, деканів факультетів, викладачів, працівників та студентів.

Ректор нагадав, що саме цього дня, 28 жовтня 1999 року, встановлено пам’ятник студбатівцям. «Уже 20 років поспіль ми приходимо до цього пам’ятника з почуттям вдячності, світлої пам’яті до тих, хто захищав нашу свободу, наше життя та майбутнє в ті воєнні роки», — зауважив Віль Бакіров.

Василь Бездітко поділився з присутніми своїми спогадами про часи війни.

Довідково. 28 жовтня — національне свято, присвячене визволенню України від фашистських загарбників у 1944 році. Цього року Україна відзначає 75-ту річницю цієї події. Свято встановлено Указом Президента України у 2009 році з метою загальнонаціонального відзначення визволення України від фашистських загарбників, а також вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу під час Другої світової війни.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання