Інформаційний день Українського культурного фонду

27 березня 2019 року
Культура

26 лютого 2019 року в Каразінському університеті відбувся VI Інформаційний день Українського культурного фонду, метою якого була презентація нових грантових програм фонду у 2019 році.

Захід відбувся за участю ректора університету, академіка Віля Бакірова, заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева, менеджера програм Українського культурного фонду Ольги Запорожець, менеджера програми «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти» Катерини Левченко, представниці фінансового відділу Українського культурного фонду Тетяни Мельник.

Привітав присутніх Віль Бакіров, підкресливши, що роботу Українського культурного фонду важко переоцінити. Також він зауважив, що захід присвячено креативним ідеям та творчому потенціалу, які потребують поштовхів.

З вітальним словом звернувся також Анатолій Бабічев, наголосивши, що Український культурний фонд допомагає втілювати ті проекти, які не завжди можна реалізувати державними коштами. Він зауважив, що Харків зайняв третє місце серед українських міст за кількістю поданих заявок до фонду.

У межах заходу відбулася презентація звіту за 2018 рік, розкрито пріоритетні напрями діяльності Українського культурного фонду в 2019 році, оголошено бюджет на шість наявних програм фонду, зокрема «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти», «Створюємо інноваційний культурний продукт», «Український культурний монітор», «Інклюзивне мистецтво», «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектора», «Знакові події для української культури».

Спікери Ольга Запорожець та Катерина Левченко детально розповіли про програму «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти», спрямовану на сприяння обміну знаннями, досвідом та ідеями в галузі культури й мистецтв, а також на відкриття нових мистецьких практик та імен. Презентовано чотири напрями діяльності, з яких складається програма, розкрито питання, хто може подавати заявку для участі, які документи потрібні.

Детальну інформацію про умови участі у програмах можна знайти на сайті Українського культурного фонду.

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання