Hack for Locals 2.0: хакатон для посилення безпеки в громадах

29 вересня 2020 року
Наука

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Міністерством цифрової трансформації України запрошують усіх охочих взяти участь у триденному хакатоні Hack for Locals 2.0: «Безпечні громади» (Safer Communities Hackathon), що проходитиме з 30 жовтня до 1 листопада 2020 року.

Ідея хакатону — об’єднати небайдужих учасників та учасниць з усієї України: розробників, дизайнерів, представників громад, управлінців, активістів та ентузіастів громадянського суспільства, надавачів послуг з безпеки, підприємців і маркетологів для плідної співпраці та пошуку інноваційних рішень, які сприятимуть побудові більш безпечних, сильних і згуртованих громад.

Захід проводиться платформою кар’єрного розвитку “Happy Monday” та агентством інновацій “Center42” у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Донецькою та Луганською ОДА за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Канади, Нідерландів, Швейцарії та Швеції.

Умови участі в хакатоні:

  • зареєструватися на подію за посиланням. Можна зареєструватися як окремий учасник і обрати собі команду на хакатоні або вирушати на хакатон уже зі сформованою командою;
  • 30 жовтня 2020 року приєднатися до хакатону в будь-якому зручному місці онлайн або на одній із локацій партнерів;
  • за 48 годин створити проєкт та презентувати його журі. Для цього можна зібрати власну команду, працювати самостійно або приєднатися до наявних команд.

Напрями проєктів:

  • цифрова безпека та цифрова грамотність;
  • безпечні та інклюзивні послуги для всіх без винятку;
  • координація діяльності між різними надавачами послуг із безпеки та громадами;
  • ефективне реагування на кризи та можливості раннього попередження/сповіщення (як об’єднати громадян, представників влади та надавачів послуг із безпеки на місцевому рівні в разі виникнення надзвичайної ситуації або загрози);
  • посилення громадської безпеки із використанням open data.

Три найкращі проєкти зможуть отримати грант на реалізацію своїх ідей від Програми ООН із відновлення та розбудови миру, підтримку в складанні грантової заявки, менторську допомогу від організаторів та інші цінні призи від партнерів.

Хакатон відбудеться в онлайн-форматі, також додатково буде облаштовано сім партнерських офлайн-локацій у різних містах України, зокрема така локація буде доступна в Каразінському університеті.

Участь безкоштовна з обов’язковою реєстрацією.

Формат заходу: онлайн та офлайн.

Реєстрація: до 20 жовтня 2020 року.

Детальніша інформація за посиланням.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Lukas Bieri

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання