Форум «Міста солідарності: довгострокові житлові рішення для ВПО»

3 жовтня 2019 року
Міжнародна діяльність

У Каразінському університеті триває форум «Міста солідарності: довгострокові житлові рішення для ВПО», на якому зібралися представники центральної та місцевої влади, міжнародних гуманітарних організацій, агенцій з питань розвитку, приватного сектору, університетів, експерти та представники різних секторів громадянського суспільства з метою пошуку довгострокових житлових рішень для ВПО.

Привітав з початком роботи форуму виконувач обов’язків ректора, доцент Антон Пантелеймонов та акцентував на ролі сучасного університету: «Не випадково такий захід відбувається в Харкові та у стінах Каразінського. Адже це підтверджує місію сучасного університету, освітнього й наукового закладу, який не тільки навчає студентів, а й є культурним та соціальним хабом».

Також до присутніх звернувся заступник директора департаменту — начальник Управління соціально-економічного розвитку, обліку та розрахунків Дмитро Гармаш і коротко ознайомив із ситуацією з внутрішньо переміщеними особами в Харкові.

Концепція форуму передбачає множинність можливих рішень, обмін досвідом, розбудову мережі контактів у різних регіонах України.

Робота форуму продовжилася за сімома паралельними панельними дискусіями, присвяченими програмі надання тимчасового житла для ВПО, ініціативі щодо надання соціального житла Українського фонду соціальних інвестицій, коаліції громадських організацій ВПО, які займаються адвокацією житлових рішень на місцевому рівні, програмі «Доступне житло», адвокації щодо житлових програм на місцевому рівні: створенню кооперативу в м. Вінниця, житловим рішенням для ВПО на прикладі Кривого Рогу тощо.

За результатами напрацювань під час панельних дискусій, обговорень у робочих групах мають бути розроблені рекомендації з довгострокових житлових рішень для ВПО центральним та місцевим органам влади, спільнотам ВПО.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання