Екскурсія в симуляційному центрі: каразінці розкрили секрети професійного розвитку лікарів

23 червня 2023 року

22 червня студенти й викладачі медичного факультету провели для гостей екскурсію в симуляційному центрі, що має значну кількість можливостей для професійного розвитку студентів медичного факультету й лікарів.

Відвідувачі побачили операційну, де студенти, інтерни й лікарі навчаються базових хірургічних навичок; реанімаційну залу, у якій представлені унікальні тренажери, що здатні симулювати низку патологічних станів. Також працівники центру продемонстрували палату інтенсивної терапії новонароджених, які потребують невідкладних дій та кімнату 3D-симуляції, де студенти покращують навички, проводять УЗД-дослідження та навчаються за допомогою унікального анатомічного стола.

З вітальним словом виступила декан Тетяна Лядова: «Сподіваюсь, що в найближчому майбутньому ви станете нашими студентами. Бажаю тільки професійного розвитку, вдосконалення своїх фахово-практичних занять, бути лікарем з великої літери!»

Також усі охочі мали змогу тренувалися робити пов’язки для фіксації різних частин тіла: стопи, руки, голови та коліна.

Наступним практичним етапом заходу стали внутрішньовенні ін’єкції на спеціалізованому тренажері. Усі учасники за алгоритмом фахівців тренувалися робити медичні маніпуляції.

Абітурієнти залишилися в захваті від побаченого. Як зазначила Вероніка, випускниця 11-го класу: «Це було дуже цікаво! Я і хвилювалась, і була здивована нашими практиками й центром загалом. Хочеться скоріше прийти сюди як студентка!»

Медичний у Каразінському — це про єдність освіти, науки й клінічної практики.

Текст: Юлія Баглик
Фото: Юлія Гайденко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання