День студентського самоврядування в Каразінському університеті до 215-річчя університету

18 листопада 2019 року
Освіта

У Каразінському університеті відбувся традиційний День студентського самоврядування, присвячений Міжнародному дню студента та 215-й річниці від дня підписання Стверджувальної грамоти про заснування Харківського університету.

Протягом дня в кабінетах деканів факультетів відбувався прийом студентів: кожен охочий міг поставити питання, розповісти про наявні проблеми, звернутися за порадою й допомогою. Окрім цього, відбулася зустріч ректора, академіка Віля Бакірова та студентської ради університету у складі голови Даніели Даас, заступника голови Віктора Чумакова, керівника проєктного відділу ради Віталіни Чумакової та ведучого студентських заходів Івана Мерка.

Ректор зазначив, що традиція святкування Дня студентського самоврядування виникла вже давно, кожного разу цей захід допомагає вирішувати низку питань, планувати подальші дії та заходи, аби реалізувати ідеї студентів, якими вони діляться в межах цього дня. За традицією, Віль Бакіров передав ректорську мантію та конфедератку голові студентської ради університету та дозволив на день зайняти місце у своєму кабінеті.

Зі свого боку Даніела Даас поділилася враженнями про участь університетського самоврядування у Всеукраїнському студентському форумі «Шо я тут забув?», де вона була одним зі спікерів. Вона зазначила, що на думку учасників, каразінське самоврядування вважається одним із найсильніших саме через те, що підтримується адміністрацією університету, має спільну мету та інтереси.

Секретом розвиненості студентського самоврядування Каразінського університету поділилася голова студентської ради: «Студенти регулярно дають зворотний зв’язок. Коли є позитивний фідбек, ти розумієш, що робиш щось дійсно важливе та корисне», — підкреслила Даніела Даас. Вона також розповіла про заходи, організовані студентським самоврядуванням, які запам’яталися найбільше. Зокрема тиждень першокурсника, під час якого влаштовували квест, пропонували участь у різноманітних заходах, вечірках та іграх.

Голова студентської ради також повідомила, що самоврядування університету візьме участь у святкуванні річниці від дня відкриття Karazin Student Hall, яке відбудеться за участі ректора університету 19 листопада 2019 року.

Текст: Юлія Коваль

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання