День працівників радіо, телебачення та зв’язку: університет відзначає

16 листопада 2022 року

Щорічно 16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Це професійне свято тих, хто присвятив своє життя донесенню інформації людям за допомогою радіо чи телебачення.

Цю дату обрано не випадково. Адже саме 16 листопада 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша вітчизняна радіомовна передача. Це дало початок історії радіо в Україні.

Сфера зв’язку та інформатизації є однією з провідних в Україні, оскільки виконує одразу кілька важливих функцій: інформаційну, просвітницьку, комунікаційну, розважальну.

Спеціалісти цієї сфери створюють та наповнюють медіапростір нашої країни, утверджуючи свободу слова та роблячи вагомий внесок у розвиток інституту журналістики.

Вагомий внесок у цій сфері робить і Каразінський університет, у якому проходить підготовка фахівців на кафедрі журналістики.

Під час навчання майбутні журналісти проходять виробничі практики на харківських телеканалах та в інформаційних агенціях міста, що дозволяє опанувати практичний досвід журналістської справи. Окрім того, у 2010 році в університеті відбувся перший в Україні випуск магістрів за спеціальністю «Медіакомунікації», яких готує кафедра медіакомунікацій соціологічного факультету.

Вітаємо зі святом, зичимо натхнення та багато енергії для професійних звершень!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання