День народження Олександра Рошаля

9 червня 2022 року

9 червня відзначає свій 60-й день народження директор навчально-дослідного інституту хімії Каразінського університету, професор Олександр Давидович Рошаль.

Олександр Давидович розпочав свою трудову діяльність в університеті у 1979 році на посаді на посаді лаборанта навчально-дослідного інституту хімії. У 2017–2021 роках обіймав посаду завідувача відділу фізико-органічної хімії, а з 2021 року й дотепер — директор навчально-дослідного інституту хімії.

Крім наукової роботи, вчений бере активну участь у педагогічній діяльності. З 2011 року обіймає посаду доцента, а з 2018 року — професора за сумісництвом кафедри хімічного матеріалознавства хімічного факультету.

Олександр Давидович є міжнародно визнаним фахівцем у галузі дослідження органічних флуорофорів і флуоресцентних зондів на основі флавоноїдів, а також їх використання під час вивчення прототропних рівноваг, комплексоутворення та хемілюмінесцентного аналізу. Він є співавтором 182 статей, з яких 103 статті у виданнях, що індексуються у наукометричній базі Scopus (індекс Хірша 15). Професор розробив 24 авторські свідоцтва та патенти, 8 методичних рекомендацій і 19 навчальних посібників. Під його керівництвом було захищено п’ять кандидатських дисертацій.

Зараз Олександр Рошаль є науковим керівником двох науково-дослідних проєктів, які фінансуються Національним фондом досліджень України та Міністерством освіти і науки України.

Вітаємо Олександра Давидовича, бажаємо міцного здоров’я, наснаги та нових наукових досягнень!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання