День юриста: університет відзначає

8 жовтня 2020 року
Культура

Щорічно 8 жовтня в Україні відзначають День юриста.

Професія юриста є однією з найбільш авторитетних, як в Україні, так і у світі, адже правники докладають зусиль до утвердження принципів верховенства права, дотримання прав і свобод людини, забезпечення правових гарантій захисту різних верств населення, вдосконалення законодавства та підвищення правової культури населення. Саме юристи допомагають утвердити такий суспільний лад, у якому всі внутрішні та зовнішні взаємини керуються загальноприйнятими правилами, порядками, нормами та законами. Це є ключовим у налагодженні комунікацій, домовленостей та співробітництва.

Юридичний факультет Каразінського університету бере свій початок від моменту створення університету у 1804 році — основи права та судочинства вивчали студенти відділення моральних і політичних наук. Серед видатних вихованців університету є також правознавці — випускники юридичного факультету Максим Ковалевський та Володимир Корецький.

Наразі на юридичному факультеті підготовку студентів здійснюють п’ять кафедр, а також діють практико-освітній центр «Юридична допомога», консультаційний центр та кримінологічна лабораторія. Навчально-виховну та науково-дослідну роботу забезпечують понад 70 правників-знавців теоретичної та практичної сфер юриспруденції.

З нагоди Дня юриста ректор, академік Віль Бакіров нагородив грамотою колектив юридичного факультету Каразінського університету за сумлінну працю, високий професіоналізм та підготовку висококваліфікованих фахівців. Вітаємо юристів зі святом, бажаємо професійних звершень та добробуту!

Текст: Карина Юлдашова
Фото: succo

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання