День Гідності та Свободи: університет відзначає

21 листопада 2019 року
Культура

Щорічно 21 листопада Україна відзначає одне зі знакових національних свят — День Гідності та Свободи. Це свято встановлено на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року).

Історія свята починається з 2014 року, коли Указом Президента України з метою утвердження в країні ідеалів свободи та демократії, віддання належної шани громадянам, які восени 2004 року та у листопаді 2013 — лютому 2014 років долучилися до становлення нового етапу в житті країни, стали на захист демократичних цінностей, національних інтересів України. Це призвело до перетворень у політичному та суспільному житті України, сприяло консолідації української громадськості, формуванню її національної ідентичності.

У межах святкування Дня Гідності та Свободи містами України проходять меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи з метою вшанування учасників Революції гідності, які відстоювали європейський вибір України та прагнення до демократичного розвитку нашої держави.

У цей день також відзначають День святого Михайла, якого київські князі вважали своїм патроном і зображали на гербах Києва. Саме образ Михайла символізує перемогу добра.

Сьогодні вся країна вшановує учасників Майдану та АТО на Сході України, які ціною власного життя захищали і продовжують захищати права та свободи людини.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Каразінському університеті відбулася тематична лекція, присвячена реалізації однієї з ключових вимог Революції гідності — європейської інтеграції як цивілізації вибору України.

Приєднуємося до вшанування й бажаємо мирного неба та добробуту рідній Україні!

Текст: Юлія Коваль

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання