День байбака: Тимко ІІІ зробив свій прогноз настання весни

2 лютого 2023 року
Культура

Попри війну в Україні, ми підтримуємо свої традиції. Тому сьогодні на біологічній станції Каразінського університету в с. Гайдари Зміївського району відбулося традиційне прогнозування настання весни з нагоди Дня байбака.

Наш байбак Тимко герой — пів року провів в окупації у с. Нестерівка. Уся країна хвилювалася та вболівала за долю українського віщуна байбака Тимка ІІІ. Та завдяки героїзму, небайдужості та відданості працівникам він пережив ті темні часи й зараз у строю та готовий зробити своє передбачення.

День байбака традиційно відзначають на початку лютого. Вважається, що байбак, який вилазить з нори, своєю поведінкою пророкує настання весни.

Під час заходу з вітальним словом виступила ректор, професор Тетяна Кагановська, декан біологічного факультету Юрій Гамуля, координатор Харківського пресклубу Людмила Доля, хранителі байбака Володимир Грубник та Володимир Ронкін, які розповіли, як пройшов «рік від байбака до байбака».

Сьогодні наш Тимко навіщував, що весна у 2023-му настане в середині березня, потепління слід очікувати через 6 тижнів. Друге прогнозування Тимка стосувалося того, що варто їсти українцям, щоб бути здоровими: байбак віддав перевагу буряку.

Також сьогодні було презентовано лімітовану серію поштових марок з Тимком ІІІ, яку розробив Каразінський університет разом із Укрпоштою. Погасив її на святі особисто байбак. За бажанням придбати марки можна на сайті.

 

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання