Спорт

Невіддільною частиною життя університету є фізична культура та спорт.

Працівники університету мають змогу безкоштовно вдосконалювати свою фізичну форму, використовуючи спортивну інфраструктуру університету. Зокрема, це навчально-спортивний комплекс «Каразінський», що поєднує 10 спортивних залів і стадіон; один із кращих тенісних баз нашої країни «Унікорт», а також спортивні зали інституту високих технологій, головного та північного корпусів університету.

«Унікорт» має 12 відкритих тенісних кортів із сучасним покриттям. Центральний корт обладнано трибунами на 700 місць і «перший» — на 250. З 1990 року працює Палац тенісу, тренажерна зала загальна та для дітей, а також Музей старовинних тенісних ракеток з історією про клуб та бібліотекою і залою для відпочинку. Нині в клубі тренується понад 1500 спортсменів.

«Уніфехт» пропонує послуги з таких видів спорту, як аквааеробіка, плавання, бокс, фехтування (групові та індивідуальні заняття), також працює тренажерна зала.

Починаючи з 2005–2006 навчального року заняття з фізичного виховання організовано за секційною формою. Найбільшою популярністю користуються аеробіка, атлетична підготовка у тренажерних залах, ігрові види спорту — баскетбол, волейбол, мініфутбол, бадмінтон, настільний теніс і теніс, шашки, а також бокс та кікбоксинг, боротьба самбо та самозахист, тхеквондо, фехтування, водний туризм і стрільба з лука. Заняття з фізичного виховання носять насамперед оздоровчий характер.

Корисні посилання