Всеукраїнський круглий стіл «Муніципальна реформа в Україні: проблеми та перспективи»

9 грудня 2020 року
Наука

7 грудня 2020 року кафедрою конституційного і муніципального права юридичного факультету Каразінського університету спільно з Науково-дослідним інститутом державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України проведено всеукраїнський круглий стіл «Муніципальна реформа в Україні: проблеми і перспективи», присвячений Дню місцевого самоврядування.

Круглий стіл відбувся у межах реалізації проєкту модуля Жана Моне «Європейські стандарти місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС» за фінансової підтримки Виконавчої агенції з освіти, аудіовізуалізації та культури Європейської комісії Європейського Союзу. У ньому взяли участь вчені, працівники-практики, представники органів публічної влади, громадських організацій, а також докторанти, аспіранти, студенти та інші здобувачі вищої освіти.

На заході обговорено сучасний стан, проблеми й перспективи муніципальної реформи в Україні, а також регіоналізацію як одну з перспективних моделей децентралізації публічної влади в межах європейської інтеграції України.

У межах круглого столу заслухано змістовні доповіді з таких напрямів:

— досвід реформування територіальної організації влади та місцевого самоврядування в Україні та поточні результати добровільного об’єднання територіальних громад та укрупнення районів;

— протистояння з COVID—19: досвід держав-членів ЄС для України;

— проблеми перерозподілу владних повноважень та їх матеріально-фінансового забезпечення в межах муніципальної реформи;

— підсумки чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Ознайомитися з програмою заходу можна за посиланням.

Текст: Карина Юлдашова

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання