Онлайн-презентація за результатами опитування студентів «Чи допоможуть волонтерство та неформальна освіта сучасному світові?»

27 листопада 2020 року
Наука

У Каразінському університеті відбулася онлайн-презентація результатів опитування студентів університету щодо їх ставлення до цілей сталого розвитку (ЦСР) та можливих стратегій реалізації в житті молодих людей.

У заході взяли участь доцент кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету, президент аналітичного центру «Українська експертна ліга» Галина Кравченкова, доцент кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету, координатор програми “Creative Spark” у Каразінському університеті Ірина Cолдатенко, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету, експерт аналітичного центру «Українська експертна ліга» Олександр Хижняк, голова Студентської ради університету Віктор Чумаков.

Галина Кравченкова зауважила, що ідея опитування виникла в межах академічного партнерства з Англія Раскін університетом (м. Кембридж, Велика Британія) у проєкті “Creative Spark. Making Good”. Загалом в онлайн-опитуванні, яке тривало протягом 7–22 травня 2020 року, взяло участь 447 студентів, зокрема й іноземних з Індії, Марокко, Нігерії, Туркменістану, Туреччини, Ізраїлю, Китаю.

Мета дослідження — визначення ставлення студентів Каразінського університету до цілей сталого розвитку, перспектив залучення студентів до реалізації цих цілей, форматів залучення та ролі університету в набутті необхідних знань із соціального підприємництва (спеціальна освітня програма, навчальний курс чи неформальна освіта).

Представив результати аналізу онлайн-опитування, зокрема, щодо ставлення студентів до цілей сталого розвитку Олександр Хижняк. Він зазначив, що більшість респондентів тією чи іншою мірою ознайомлені із сутністю цілей сталого розвитку, однак дві третини не мають щодо цього ґрунтовних знань, а найбільш відомою для студентів була ціль 1 — подолання бідності.

Крім цього, Олександр Хижняк звернув увагу на сформований за результатами онлайн-опитування рейтинг цілей сталого розвитку за середньою оцінкою (студенти оцінювали важливість й актульність ЦСР для сучасного людства).

Більш детально розповіла про участь Каразінського університету в проєкті “Creative Spark. Making Good” у співпраці з Англія Раскін університетом та проаналізувала результати онлайн-опитування студентства щодо соціального підприємництва Ірина Солдатенко.

Запис заходу.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання