Онлайн-обговорення реалізації галузевого магістерського стандарту спеціальності «Право»

10 грудня 2020 року
Освіта

3 грудня 2020 року в межах реалізації проєкту Erasmus+ “MEDIATS” відбувся захід щодо обговорення та вироблення методологічних інструментів реалізації СК 8 (здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду та вирішення правових спорів) галузевого магістерського стандарту спеціальності «Право» за участі Чернівецької, Одеської та Харківської регіональних рад з питань реформи правосуддя.

Ініціатором та організатором заходу був Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича. Зустріч проходила у форматі Zoom-конференції.

У межах зустрічі презентовано реалізації СК 8 (здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду та вирішення правових спорів) галузевого магістерського стандарту спеціальності «Право» Чернівецьким національним університетом імені Ю. Федьковича, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, Київським національним торгово-економічним університетом, Університетом «КРОК» та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна.

Від Каразінського університету виступив доцент кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету, член проєктної групи “MEDIATS”, медіатор Віктор Савченко. Він розповів про підготовку медіаторів у межах спеціальності «Менеджмент» у Каразінській школі бізнесу, поділився досвідом підготовки медіаторів на юридичному факультеті в межах реалізації грантової програми “Tempus”. Окрему увагу було приділено питанню реалізації СК 8 на юридичному факультеті.

Наприкінці зустрічі обговорено виклики в забезпеченні формування СК 8 галузевого магістерського стандарту спеціальності «Право». В обговоренні також взяли участь представники навчально-наукового інституту «Каразінська школа бізнесу»: заступник директора, член проєктної групи “MEDIATS”, професор Володимир Родченко та адвокат, медіатор, викладач Аліна Сергєєва.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання