Науково-освітня співпраця між штатом Сокото й Каразінським університетом

21 січня 2020 року
Міжнародна діяльність

У 2019–2020 навчальному році до Каразінського університету на медичний, юридичний факультети, факультет iноземних мов, факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, а також до Каразінської школи бізнесу вступили майже 900 іноземних студентів.

Серед них — представники Нігерії. Зокрема до каразінської родини цього навчального року приєдналися 17 студентів зі штату Сокото. Це переможці стипендіальної програми штату Сокото, які навчатимуться на медичному факультеті університету.

У грудні 2019 року до Каразінського університету завітала делегація представників освіти й державної адміністрації штату Сокото (Нігерія).

Мета візиту — проведення перемовин щодо налагодження науково-освітньої співпраці між керівництвом штату Сокото й Каразінським університетом, підписання договорів про співпрацю.

16 січня 2020 року за сприяння українсько-африканського академічного центру навчально-наукового інституту міжнародної освіти Каразінського університету в межах адаптаційної та пізнавально-виховної роботи студенти зі штату Сокото відвідали навчальний центр «ЛандауЦентр».

У ході екскурсії студенти ознайомилися з експозицією «ЛандауЦентру», де представлені різноманітні інтерактивні експонати для спостереження за дією законів фізики в реальному житті.

Також студенти взяли участь у проведенні експериментів зі світлом, силами тяжіння та спротиву.

Крім цього, 17 січня вони відвідали музей природи Каразінського університету. Екскурсія проводилася англійською мовою. У музеї вони ознайомилися з опудалами, викопними рештками, муляжами та гіпсовими зліпками тварин, скелетами, яйцями птахів, раковинами молюсків, зразками гірських порід та мінералів тощо.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання