Міжкафедральний науковий семінар Каразінського університету та Харківського національного університету внутрішніх справ

14 грудня 2020 року
Наука

10 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання міжкафедрального наукового семінару кафедри міжнародного і європейського права юридичного факультету Каразінського університету та кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене Міжнародному дню прав людини.

Засідання відкрила завідувач кафедри міжнародного і європейського права юридичного факультету університету, професор Тетяна Сироїд, яка привітала всіх присутніх із Днем прав людини та прочитала доповідь «Правове регулювання права на здоров’я в межах Ради Європи».

З доповіддю, присвяченою праву людини на свободу світогляду та віросповідання в Україні, до учасників семінару звернувся завідувач кафедри конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ, доцент Микола Марчук.

У межах заходу прозвучали виступи професора кафедри міжнародного і європейського права університету Валентини Шамраєвої щодо проблеми захисту прав жінок в умовах пандемії та старшого викладача кафедри конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ Наталії Філіпської, яка висвітлила гарантії реалізації виборчих прав осіб з обмеженою внаслідок психо-інтелектуальних вад дієздатністю.

Жваві дискусії викликали доповіді представників кафедри конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ: доцента Євгенії Логвиненко («Захист прав жінок на статеву недоторканість і статеву свободу: історія та сучасність»), доцента Тетяни Гудзь і викладача Вадима Мальцева («Право на зброю: досвід країн ЄС»).

Учасники міжкафедрального наукового семінару висловили задоволення плідною спільною роботою та виступили з ініціативою зробити подібні зустрічі регулярними.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання