Цикл очних занять з фізіології для студентів-медиків згідно з меморандумом про співробітництво з університетом Регенсбурга

23 квітня 2024 року

У межах програми обміну студентів другого курсу медичного факультету Каразінського університету згідно з меморандумом про співробітництво з університетом Регенсбурга відбувся цикл очних занять з фізіології.

За підтримки декана факультету біології та доклінічної медицини, професора Ральфа Вітцгаля та за участі професора Франка Шведа Регенсбурзького університету студенти Каразінського ознайомилися з німецькими стандартами вищої медичної освіти. До проведення занять також долучилася доцент кафедри фізіології людини та тварин біологічного факультету Каразінського доцент Віра Шех, що перебуває на науково-педагогічному стажуванні для викладачів у Регенсбурзькому університеті.

Майбутні лікарі самостійно виконували лабораторні роботи з реєстрації та аналізу ЕКГ, руху крові в артеріальних і венозних судинах, регуляції діяльності серця, місцевого й системного кровообігу, фізіології серцево-судинної та дихальної системи, вивчення сенсорних систем, фізіологічних основ поведінки, фізіології системи крові.

Відпрацювання практичних навичок відбувалось із застосуванням сучасного обладнання. Зокрема, використовували електрокардіограф, регульований стіл з нахилом, проєкційний периметр Гольдмана, шумоізоляційну кабіну для перевірки слуху, експрес-тест на виявлення групи крові, спірометр, тонометр, електроміограф тощо.

Раді створювати можливості для наших студентів і реалізовувати практичні заняття навіть за таких складних обставин!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання