Студенти медичного факультету взяли участь у стажуванні з медичної мікробіології в Німеччині

22 квітня 2024 року
Освіта, Міжнародна діяльність

У межах програми академічної мобільності згідно з меморандумом про співпрацю з Університетом Регенсбурга студенти 2-го курсу медичного факультету Каразінського університету взяли участь у стажуванні з медичної мікробіології.

Студенти вдосконалили знання щодо методів диференціації бактерій, самостійно виконували фарбування за Грамом та мікроскопію препаратів, вивчили техніку фарбування за Цілем-Нільсеном, проводили мікроскопічне спостереження за бактеріями у реальному часі та вдосконалили знання щодо мікроскопії спор та капсул.  

У рамках програми каразінці вивчили біохімічні властивості бактерій, проводили тестування бактерій на резистентність до антибіотиків, ПЛР-аналіз мазків з носа на MRSA. 

На практиці було вдосконалено знання з використання світлової та флуоресцентної мікроскопії та отримано багато інших практичних навичок.

За підтримки декана факультету біології та доклінічної медицини, професора Ральфа Вітцгаля та за безпосередньої участі доктора Роберта Райхельда та координатора кафедри медичної мікробіології, доктора Бенедикта Асбаха студенти Каразінського не лише теоретично поглибили свої  знання з медичної мікробіології, а й на практиці вдосконалили свої знання та оволоділи методиками приготування мікробіологічних препаратів та їх мікроскопією.

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання