Визначено переможця конкурсу від ректора до 216-річчя Каразінського університету

20 листопада 2020 року
Культура

Ректор університету, академік Віль Бакіров особисто нагородив переможця оголошеного ним конкурсу на знання вулиць та провулків, названих на честь людей, які пов’язані з Каразінським.

Загалом у конкурсі в соціальних мережах (інстаграм, фейсбук) взяли участь понад 140 осіб.

Переможницею стала випускниця факультету іноземних мов Ольга Мірошниченко.

Під час зустрічі Віль Бакіров, проректор, доцент Антон Пантелеймонов та проректор Анатолій Бабічев привітали переможницю та вручили подарунки: етюд народного художника України та Почесного доктора університету Віктора Ковтуна «Утро на Сумской», книгу про художника «Симфонія кольорів Віктора Ковтуна», три книги про університет «Харківський університет і українська культура», «Класика, що випереджає час» та «Вкарбовані в літопис науки», в останніх виданнях й зазначено всіх людей, пов’язаних із Каразінським, на честь яких названо вулиці, провулки, небесні тіла, географічні об’єкти тощо, а також брендований світшот, шопер та маску.

Список усіх вулиць та провулків, який нараховував 89 найменувань, складено ректором разом з експертною комісією (істориками): деканом історичного факультету, доцентом Сергієм Литовченком, директором музею історії університету, доцентом Вікторією Іващенко та заступником директора центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, доцентом Ольгою Вовк.

Після нагородження ми поспілкувалися з Ольгою Мірошниченко та поставили їй кілька питань.

Розкажіть трохи про себе

Я мешкаю у м. Ізюм Харківської області, мені 38 років. У мене є донька, яка зараз вчиться на 2 курсі факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем Каразінського університету. Сама я закінчила 2018 році факультет іноземних мов університету, викладаю англійську мову.

Що вас спонукало взяти участь в конкурсі?

Участь у конкурсі я взяла зовсім несподівано. Просто я дуже люблю квести та все нове, не люблю нудне життя. Під час обідньої перерви побачила відеозвернення ректора й подумала, а чому б не спробувати.

Розкажіть, як ви виконували завдання, чи важко було?

Я майже нічого не знала про вулиці, провулки, пов’язані з Каразінським. Вирішила зателефонувати у Харківську міську раду й запитати там про це, дзвонила в архітектурне бюро, у топонімічну комісію, потім до деканату історичного факультету. І тільки згодом знайшла в інтернеті сайт центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька. Я переглянула ввесь сайт і відшукала там карту з необхідною мені інформацією, за допомогою якої й порахувала кількість. Перераховувала декілька разів, бо часто збивалася.

Загалом було нескладно, а навпаки, дуже цікаво й навіть трохи весело, це додало певного азарту в моє повсякденне життя й роботу.

Чи бували ви на названих вами вулицях і чи знали ви, що вони пов‘язані з Каразінським?

Я мешкала в Харкові всього лише 5 років, доки вчилася тут. Звичайно, на деяких вулицях бувала, однак назви не всіх вулиць та провулків знаю. Однак серед тих назв, які були мені знайомі, так, я знала, ким є ті постаті, на честь яких названо вулиці та провулки.

Поділіться своїми враженнями про Каразінський університет?

Навчання в Каразінському університеті для мене — це один із найкращих спогадів у моєму житті. Він назавжди залишиться в моєму серці. Вважаю, що колишніх каразінців не буває. Зараз моя донька вчиться в цьому університеті. Я завжди з радістю відвідую Каразінський. Наприклад, минулого року брала тут участь у конференції, цього року приїжджала за нагородою. Цікаво, що ж буде наступного року?

Вітаємо пані Ольгу й бажаємо подальших успіхів!

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання