Відкрита лекція «Майбутнє журналістики в епоху соціальних мереж»

3 жовтня 2019 року
Культура

У Каразінському університеті відбулася відкрита лекція «Майбутнє журналістики в епоху соціальних мереж», лектором якої виступив досвідчений медіаменеджер, експерт зі стратегії ЗМІ, журналіст, редактор, репортер Артем Лісс.

У межах свого виступу спікер розглянув питання довіри до ЗМІ, використання інформації популістами, збільшення популярності месенджерів замість соціальних мереж серед користувачів, подкастів, а також важливості просування теорії медіаграмотності.

Артем Лісс навів приклади досліджень британського агентства новин “Reuters” та результати опитувань американської консалтингової фірми “Edelman”. Він зробив висновок, що головна проблема сучасності — зниження довіри до першоджерел.

Лектор наголосив на зростанні популярності подкастів. Він зазначив, що на сьогодні музичний інтернет-сервіс “iTunes” налічує 750 000 подкастів і статистика свідчить про те, що 92% користувачів дослуховують аудіозаписи до кінця. За його словами, ефективність реклами в подкастах становить 60%.

Артем Лісс висловив думку, що сучасні ЗМІ мають більше використовувати можливості новітніх технологій, наприклад доповненої реальності, обрати свою нішову цільову аудиторію і працювати з нею. Це й зробить ЗМІ більш конкурентоспроможними.

Наприкінці лекції слухачі ставили запитання лектору, відбулася плідна дискусія стосовно актуальної ситуації у сфері ЗМІ в Україні, під час якої учасники висловлювали власні думки.

Текст: Юлія Коваль
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання