Пішов із життя професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки факультету комп’ютерних наук Михайло Угрюмов: університет сумує…

28 квітня 2023 року

Пішов із життя професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки факультету комп’ютерних наук Михайло Леонідович Угрюмов. 

Михайло Леонідович народився 18 вересня 1952 року у Харкові. Після закінчення у 1975 році з відзнакою факультету авіаційних двигунів Національного аерокосмічного університету імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» він довгий час працював там науковим співробітником, доцентом кафедри прикладної та обчислювальної математики, а з 2006 року професором кафедри інформатики. 

З 2017 року Михайло Леонідович працював у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна на посаді професора кафедри теоретичної та прикладної системотехніки факультету комп’ютерних наук. Йому за короткий час вдалося сформувати навколо себе команду справжніх фахівців, небайдужих професіоналів. Сам Михайло Леонідович до останніх днів опікувався проблемами аспірантів і молодих науковців. 

Відірваний війною від рідного міста, країни, колег і друзів, він згас, та в серцях багатьох з нас Михайло Леонідович залишиться Вчителем, прикладом справжнього вченого, глибоко інтелігентною та порядною людиною.

Каразінський університет висловлює щирі співчуття родині, друзям, колегам, учням Михайла Леонідовича та розділяє гіркоту втрати. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання