Онлайн-проект «Каразінські місця на карті України»

11 лютого 2019 року
Культура

Василь Назарович Каразін — один з найбільш відомих українських діячів науки та освіти кінця XVIII – першої половини ХІХ століття.

Пам’ять про цю непересічну особистість увічнювалася в нашій державі ще з кінця ХІХ – початку ХХ століття. Нині на честь Василя Каразіна названо вулиці й майдани в низці українських міст, йому встановлено пам’ятники й меморіальні дошки, присвячено музейні експозиції. Заснований ним Харківський університет, що є одним із кращих в Україні та входить до топ-500 світового рейтингу, з 1999 року названо іменем В. Н. Каразіна.

Центром краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Каразінського університету з нагоди 246-ї річниці від дня народження В. Н. Каразіна підготовлено онлайн-проект «Каразінські місця на карті України», в якому вибірково показано локації в Україні, що так чи інакше пов’язані з життям і діяльністю цього історичного діяча та є зразками увічнення пам’яті про нього.

В онлайн-проекті використано матеріали з фондів центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька університету, а також Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова та Миколаївського обласного краєзнавчого музею.

Ознайомитися з онлайн-проектом «Каразінські місця на карті України» можна за посиланням.

Текст: Ольга Левко
Фото: Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання