Міжнародна конференція «Актуальні проблеми сучасної медицини»: розпочато роботу

2 квітня 2019 року
Наука

28 березня 2019 року в Каразінському університеті відбулося урочисте відкриття XVI Міжнародної наукової конференції студентів, молодих вчених та спеціалістів «Актуальні питання сучасної медицини», присвяченої 25-річчю від дня відродження кафедр внутрішньої медицини, хірургічних хвороб, загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Захід відбувся за участі проректора, академіка Миколи Азарєнкова, проректора, професора Заріфа Назирова, директора навчально-наукового інституту міжнародної освіти Олексія Навроцького, декана медичного факультету, професора Ігоря Белозьорова, завідувачів кафедр медичного факультету, зокрема кафедри хірургічних хвороб, професора, заслуженого лікаря України Євгена Хворостова, завідувача кафедри внутрішньої медицини, професора Тетяни Тихонової, завідувача кафедри загальної та клінічної імунології та алергології, професора Миколи Попова, представників Харківської медичної спільноти та Харківської медичної академії післядипломної освіти, зокрема професорів Олексія ОпарінаБориса РогожинаМиколи Велигоцького, а також викладачів, аспірантів, студентів медичного факультету та широкої громадськості.

У межах заходу відбулися нагородження орденами, подяками й грамотами. Зокрема орденом Гіппократа нагороджено Ігоря Белозьорова, подяку ректора отримав колектив кафедри хірургічних хвороб, грамотою ректора нагороджено колектив кафедри загальної і клінічної імунології й алергології та колектив кафедри внутрішньої медицини.

Конференція продовжилась роботою за напрямами: внутрішня медицина та клінічні випадки, хірургія, педіатрія, акушерство та гінекологія, психіатрія, наркологія та медична психологія, інфекційні хвороби, імунологія та алергологія, неврологія та нейрохірургія, нормальна морфологія, фізіологія, біохімія, фармакологія, клінічна патологія, гігієна, соціальна медицина та іншими.

З доповіддю «Історія хірургічної школи Каразінського університету» виступив Євген Хворостов, розповівши про відкриття хірургічної школи в університеті, започаткування хірургічної кафедри, її засновників.

У межах конференції також відкрито виставку медичної літератури, де зібрано видання з хірургії, терапії, бактеріології та інших медичних галузей із фонду Харківської наукової медичної бібліотеки та центральної наукової бібліотеки університету.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання