День державного прапора України: університет відзначає

23 серпня 2021 року
Культура

Щорічно 23 серпня в Україні відзначають День державного прапора з метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів країни.

Саме 23 серпня 1991 року народні депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради український прапор. 24 серпня проголосили Акт про незалежність України і над будинком Верховної Ради замайорів жовто-синій стяг. На загальнодержавному рівні свято встановлено у 2004 році.

Державний прапор — невіддільний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотвірних традицій. Версій щодо походження жовто-синього стяга існує безліч, однак його сучасне значення очевидне для кожного українця — це символ свободи, єдності та боротьби за незалежність. Відомо, що синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства.

Традиційно 23 серпня відбуваються офіційні церемонії підняття державного прапора.

Вітаємо зі святом! Нехай наш прапор завжди гордо майорить у небі над нашою Батьківщиною і буде надійним оберегом у всіх справах!

Текст: Єлизавета Шляхтіна

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання