Представники університету взяли участь у навчанні з медіації у Католицькому університеті Сан-Антоніо

23 січня 2020 року
Міжнародна діяльність

12–18 січня 2020 року учасники проєкту Erasmus+ «Медіація: навчання та трансформація суспільства» (“MEDIATS”) від Каразінського університету — представники навчально-наукового інституту «Каразінська школа бізнесу» та юридичного факультету — взяли участь у навчанні з медіації у Католицькому університеті Сан-Антоніо (м. Мурсія, Іспанія). Також паралельно з навчанням проходив навчальний візит в Мурсію.

Протягом тижня вони вивчали особливості використання різних моделей та інструментів в медіації та практикувалися на кейсах різного рівня складності під керівництвом досвідчених тренерів Нідерландської академії бізнесу (м. Бреда, Нідерланди), Університету Туріба (м. Рига, Латвія) та Католицького університету Сан-Антоніо (м. Мурсія, Іспанія).

Представники Каразінського разом із учасниками з Азербайджану, Грузії та України успішно склали іспит та отримали відповідні сертифікати.

Отримані знання та навички медіатора будуть необхідні вже найближчим часом: під час реалізації в університеті навчальної магістерської програми з медіації, активного розповсюдження інформації про ефективність і доступність медіації серед викладачів, студентів та інших, а також для проведення медіаційних сесій у Харкові та регіоні.

Одночасно з тренінговою програмою у Католицькому університеті Сан-Антоніо також пройшов навчальний візит для інших учасників проєкту. Під час нього учасники дізнавалися про медіацію в Іспанії, відвідали суд та муніципалітет, Асоціацію медіаторів Мурсії, різні інституції, в яких навчають медіації, де ознайомилися з особливостями розвитку та впровадження медіації в Іспанії, взяли участь в онлайн-конференції з медіації з Австрією.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання