Міжнародна наукова конференція студентів, молодих вчених та фахівців «Актуальні питання сучасної медицини»

5 жовтня 2020 року
Наука

1 жовтня 2020 року в Каразінському університеті відбулося відкриття Міжнародної наукової конференції студентів, молодих вчених та фахівців «Актуальні питання сучасної медицини», присвяченої 215-річчю заснування медичного факультету Каразінського університету.

До складу президії увійшли проректор Анатолій Бабічев, почесний доктор Каразінського університету, заслужений діяч науки і техніки України, Почесний ректор Харківської медичної академії післядипломної освіти Микола Хвисюк, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету, професор Сергій Посохов, завідувач кафедри загальної практики-сімейної медицини медичного факультету, професор Євгеній Ніколенко, директор центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, професор Михайло Куделко.

Привітав присутніх Анатолій Бабічев: «Ми щасливі з того, що як і 215 років тому в Каразінському університеті є медичний факультет, який активно розвивається. Бажаю не зупинятися, йти вперед, освоювати нові технології, нові методи навчання, лікування».

У межах заходу було презентовано монографію «Медичний факультет Каразінського університету 1805–1920 рр» декана медичного факультету, професора Ігоря Белозьорова, завідувача кафедри історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету, професора Сергія Посохова, завідувача кафедри загальної та клінічної патології медичного факультету, професора Олени Проценко, асистента кафедри клінічної неврології, психіатрії та наркології медичного факультету Максима Кириченка. У виданні висвітлено всі аспекти функціонування медичного факультету, зокрема, у контексті становлення Каразінського університету.

Сергій Посохов наголосив на важливості створення такого видання, на внеску харківських вчених-лікарів у розвиток світової медицини.

Звернувся до присутніх Микола Хвисюк: «Цей ювілей — це великий відрізок часу, під час якого були відкриття, наукові пошуки, винаходи. Факультет від самого початку поставив перед собою високий щабель роботи». Вчений акцентував на ролі медичного факультету у становленні та розвитку вітчизняної імунології. Адже завдяки вченим факультету було відкрито в Харкові Пастерівський інститут, бактеріологічну станцію, бактеріологічну лабораторію, яка стала прообразом сучасних діагностичних центрів.

У ході конференції було обговорено актуальні питання медичної генетики, внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, акушерства та гінекології, психіатрії, наркології та медичної психології тощо.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання