Каразінський університет увійшов до 500 найкращих університетів світу, що впроваджують освіту в галузі сталого розвитку

28 січня 2019 року
Освіта

У 2018 році Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна вперше взяв участь у міжнародному екологічному рейтингу університетів UI GreenMetric World University Rankings та увійшов до 500 провідних університетів світу, що впроваджують освіту в галузі сталого розвитку.

Цього року в дослідженні взяли участь університети з 81 країни світу, серед яких Каразінський університет посів 495 місце.

Рейтинг GreenMetric вимірює реалізацію університетами ідей сталого розвитку, створення «екологічно чистої» інфраструктури та аналізує запровадження компонентів екологічної освіти в навчальному процесі.

Оцінювання університетів відбувається за шістьма групами параметрів: освіта в галузі сталого розвитку, зручність інфраструктури, транспортна політика, програми з перероблення відходів, використання енергоефективних технологій та збереження водних ресурсів.

Особлива увага приділяється масштабам впровадження університетами політики раціонального споживання енергії та ресурсів, поводженню з викидами та відходами, підвищенню енергоефективності та іншим інфраструктурним аспектам діяльності закладів вищої освіти.

З усіх додаткових питань звертайтесь, будь ласка, за адресою:

управління міжнародних відносин,

інформаційно-аналітична служба

майдан Свободи, 6, кімната 400

Телефон: +380 (57) 705-09-54

А також у мережі фейсбук

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання